Test

Gyógyulást hozok neked és kigyógyítalak sebeidből – mondja az Úr.

Jer 30, 17

Lépj kapcsolatba a testeddel.

Értsd meg mit üzen a menstruációs ciklusod,
majd kezdd el az orvosi kivizsgálásokat.

Miért jó megtanulni a cikluskövetést?

  • Megismered a saját, csak rád jellemző menstruációs ciklusodat, és megtanulod értelmezni a tested által közvetített biológiai jeleket.
  • Tudni fogod mely napokon vagy termékeny.
    A termékeny időszakot minden hónapban pontosan meg tudod határozni, mert a cikluskövetéses módszerekkel a tested jelzéseit (pl. méhnyaknyák, testhőmérséklet) figyeled minden nap. (A síkos, nyúlós, átlátszó méhnyaknyák a menstruációs ciklusban az ovuláció előtt termelődik és a spermiumokat tartja életben. A természetes fogantatáshoz kulcsfontosságú a jó minőségű nyák.)
  • A cikluszavarok korai felismeréséhez segítséget kapsz.
  • A cikluskövetést később a természetes családtervezéshez is használhatod.

Szakemberek és cikluskövetés oktatók létrehoztak egy olyan honlapot, ahol megtalálod a cikluskövetési módszerek bemutatását, a magyarországi oktatókat és azokat az orvosokat, akik ilyen szellemben végzik a gyógyítást. Magyarországon jelenleg négyfajta cikluskövetési módszer tanulható személyes oktatással, képzett oktatók segítségével: Billings, Creighton, FEMM, Sensiplan.

(A cikluskövetés nem egyenlő a Naptármódszerrel. A Naptármódszer pontatlan és elavult. Illetve a cikluskövetés nem egyenlő azzal, hogy egy applikációban vezeted a menstruációdat.)

Tudj meg többet a cikluskövetésről (itt az oktatók listáját is megtalálod):

Orvosi kivizsgálások

Ha eltelt egy év, és nem fogant meg a kisbabátok (vagy bármely cikluskövetési módszert alkalmazva fél éven belül nem fogan meg a gyermeketek), akkor érdemes orvosi kivizsgálással kideríteni, hogy mi állhat a nehezített gyermekvállalás hátterében. 35 év felett még ennyit se várjatok.

Bármely magyarországi Meddőségi Centrumban végeznek térítésmentes, NEAK támogatott kivizsgálásokat a pár mindkét tagja esetében. Ha a spontán fogantatás nem valósul meg és orvosilag nincs akadálya, ezek a centrumok asszisztált reprodukciós eljárásokkal (inszemináció – IUI, lombik – IVF) segítik a gyermekáldást.

Ha más megoldást keresel, akkor ezen az oldalon azokat a lehetőségeket gyűjtöttem össze, ahol térítésmentesen teljeskörű kivizsgálást lehet igénybe venni, de ezek a központok asszisztált reprodukciós eljárásokat nem végeznek.

Centrumok a természetes gyermekáldásért

Ezen centrumok alapvető célja, hogy kiderítsék, hogy mi áll a gyermektelenség okában, majd helyreállítsák az egészséges állapotot, amiben a vágyott gyermek természetes módon tud megfoganni.

A helyreállító orvoslás egy olyan reprodukciós tudomány, amely a hangsúlyt a helyes diagnosztikára és a hatékony gyógyításra helyezi. A gyógyítás során a nőgyógyászat, az endokrinológia és a sebészet legmodernebb eredményeit ötvözi és alkalmazza.

Jó tudni, hogy mindenhol van várólista, és sokszor heteket, hónapokat kell várni az első konzultációig, ezért érdemes minél előbb felvenni velük a kapcsolatot.

Keresztény Családi Centrum

Budai Irgalmasrendi Kórház

Meddőségi kivizsgálási program a Keresztény Családi Centrumban (KCSC)

A teljes kivizsgálási program (nőgyógyászat, endokrinológia, andrológia, hematológia, immunológia, és ha szükséges, további vizsgálatok, kontrollok) körülbelül 1 évet vesz igénybe. Elsősorban 40 év alatti házaspárokat várnak.

A program részeként lehetőség vagy egy 10 alkalmas párterápiára is jelentkezni.

Koordinációs központ elérhetősége: csalad@irgalmas.hu

NEAK támogatott | nem csak keresztényeknek

Gránátalma program 39 éves kor felett

A Gránátalma program a KCSC-ben egy gyorsított kivizsgálást és lelki támogatást nyújt kínál azon pároknak, ahol a hölgy a 39. életévét már betöltötte. A termékenység élettani korlátai és a KCSC kapacitása miatt a hölgyeket 45 éves korukig fogadják. A program ideje 4 hónap.

A tapasztalataik, valamint a klienseik visszajelzései szerint, a jelentkező párok számos új, a termékenységgel és az egészségértéssel kapcsolatos új információt kapnak az ellátásuk során.

Gyermeket ígérni nem tudnak, azonban biztosak abban, hogy a segítségünket kérő pár testi-lelki egészségében megerősödve lép ki a Kórház ajtaján.

A programba kizárólag a csalad@irgalmas.hu e-mail címen lehet jelentkezni, a levél tárgyába írják azt: „Gránátalma”!

NEAK támogatott | nem csak keresztényeknek

Semmelweis Egyetem
RRM szakrendelés

Rekonstruktív Reproduktív Medicina Centrum

20-37 év közötti házaspárok részére | NEAK támogatott

A Rekonstruktív Reproduktív Medicina Centrum célja, hogy segítséget nyújtson azoknak a pároknak, akik a várandósságot természetes módon, az asszisztált reprodukciós eljárások nélkül szeretnék elérni. 

Az első orvosi konzultációhoz elengedhetetlen egy erre képzett oktató felügyelete alatt végzett minimum két ciklusnyi, jól vezetett feljegyzés. (Képzett oktatók listája: cikluskovetes.hu)

A termékenységi kezeléssel kapcsolatos cél a háttérben álló okokat a legkorszerűbb diagnosztikai módszerek segítségével feltárni, kezelni, és a reproduktív egészség helyreállításával az optimális feltételeket megteremteni a spontán várandósságra illetve esetleges további várandósságokra.

A diagnózis felállításához a legmodernebb eszközöket alkalmazzák, a kivizsgálás részeként nőgyógyászati, andrológiai, endokrinológiai, hematológiai, immunológiai, pszichológiai, sebészeti okokat vizsgálnak. 

Az RRM Centrumban dolgozó orvosok NaProTechnológia, FEMM Health, NeoFertility képzését a Katolikus Szeretetszolgálat támogatta és nem vesznek részt asszisztált reprodukciós ellátásban.

(Az RRM Centrum a Semmelweis Egyetem Asszisztált Reprodukciós Centrumától (ARC) függetlenül működik.)

Ha magánorvosi lehetőséget keresel cikluskövetés szemlélettel, akkor itt a lista.

Magánorvosok

Ezek költségtérítéses lehetőségek. (Forrás: cikluskovetes.hu)

Dr. Keszthelyi Márton

https://www.vaci34.hu/termeszetes-csaladtervezes-centrum

Dr. Kovács Zoltán

https://termeszetesnogyogyaszat.hu

Dr. Bakos Marcell

https://bakosmarcell.hu

Dr. Bálint Balázs

http://www.golyafeszek.hu/

Dr. Fésüs Viktória

https://www.budaipk.hu/szakembereink

Dr. Kiss-Vizer Anna (endokrinológus)

http://www.golyafeszek.hu/

Tóthné Dr. Herbály Judit (Esztergom)

https://www.herbalymed.hu

Dr. Várbíró Szabolcs

https://hattyumedicina.hu

Nőgyógyászati gyógykezelés Harkányi Termál Rehabilitációs Centrum

A meddőség különböző eredetű formáiban (petevezető elzáródás, méhnyak gyulladás, petefészek elégtelenség, PCOS, stb.), a női nemiszervek idült gyulladásaiban, kismedencei összenövések esetében, és endometriózis okozta panaszoknál nyújthat segítséget a kénes harkányi gyógyvíz. Kontrollált prospektív klinikai vizsgálataik alapján a harkányi forrásvíz megkapta a hivatalos “gyógyvíz” minősítést.

Háziorvosi beutalóval a nőgyógyászati, a labor- és ultrahangvizsgálatokat követően a kezelések kúraszerűen, fekvőbeteg osztályos ellátás keretében általában három hetet vesznek igénybe.

7815 Harkány, Zsigmondy sétány 1.