Test

Gyógyulást hozok neked és kigyógyítalak sebeidből – mondja az Úr.

Jer 30, 17

Lépj kapcsolatba a testeddel.

Értsd meg mit üzen a menstruációs ciklusod,
majd kezdd el az orvosi kivizsgálásokat.

Miért jó megtanulni a cikluskövetést?

  • Megismered a saját, csak rád jellemző menstruációs ciklusodat, és megtanulod értelmezni a tested által közvetített biológiai jeleket.
  • Tudni fogod mely napokon vagy termékeny. A termékeny időszakot minden hónapban pontosan meg tudod határozni, mert a cikluskövetéses módszerekkel a tested jelzéseit figyeled minden nap.
  • A cikluszavarok korai felismeréséhez segítséget kapsz.
  • A cikluskövetést később a természetes családtervezéshez is használhatod.

Szakemberek és cikluskövetés oktatók létrehoztak egy olyan honlapot, ahol megtalálod a cikluskövetési módszerek bemutatását, a magyarországi oktatókat és azokat az orvosokat, akik ilyen szellemben végzik a gyógyítást. Magyarországon jelenleg négyfajta cikluskövetési módszer tanulható: Billings, Creighton, FEMM, Sensiplan. A cikluskövetést képzett oktatótól lehet megtanulni.

(A cikluskövetés nem egyenlő a Naptármódszerrel. A Naptármódszer pontatlan és elavult. Illetve a cikluskövetés nem egyenlő azzal, hogy egy applikációban vezeted a menstruációdat.)

Tudj meg többet a cikluskövetésről (az oktatók listáját is megtalálod):

Ha eltelt egy év, és nem fogant meg a kisbabátok (vagy bármely cikluskövetési módszert alkalmazva fél éven belül nem fogan meg a gyermeketek), akkor érdemes orvosi kivizsgálással kideríteni, hogy mi állhat a nehezített gyermekvállalás hátterében.

Bármely magyarországi Meddőségi Centrumban végeznek térítés mentes, NEAK támogatott kivizsgálásokat. Ezek a centrumok alapvetően asszisztált reprodukciós eljárásokkal (inszemináció, lombik) dolgoznak a meddőségi kezelések során.

Ha más megoldást keresel, akkor ezen az oldalon azokat a lehetőségeket gyűjtöttem össze, ahol teljes körű kivizsgálást lehet igénybe venni, de ezek a központok asszisztált reprodukciós eljárásokat nem végeznek.

Ezen centrumok alapvető célja, hogy kiderítsék, hogy mi áll a gyermektelenség okában, majd helyreállítsák az egészséges állapotot, amiben a vágyott gyermek természetes módon tud megfoganni.

A NaProTechnológia® (természetes reprodukciós technológia) egy olyan reprodukciós tudomány, amely a hangsúlyt a helyes diagnosztikára és a hatékony gyógyításra helyezi. A gyógyítás során a nőgyógyászat, az endokrinológia és a sebészet legmodernebb eredményeit ötvözi és alkalmazza.

Orvosi kivizsgálások

Jó tudni, hogy mindenhol van várólista, és sokszor heteket, hónapokat kell várni az első konzultációig, ezért érdemes minél előbb felvenni velük a kapcsolatot.

Keresztény Családi Centrum

Budai Irgalmasrendi Kórház

Meddőségi kivizsgálási program a Keresztény Családi Centrumban (KCSC)

A teljes kivizsgálási program (nőgyógyászat, endokrinológia, andrológia, hematológia, immunológia, és ha szükséges, további vizsgálatok, kontrollok) körülbelül 1 évet vesz igénybe. Elsősorban 40 év alatti házaspárokat várnak.

A program részeként lehetőség vagy egy 10 alkalmas párterápiára is jelentkezni.

NEAK támogatott | nem csak keresztényeknek

Gránátalma program 39 éves kor felett

A Gránátalma program a KCSC-ben egy gyorsított kivizsgálást és lelki támogatást nyújt kínál azon pároknak, ahol a hölgy a 39. életévét már betöltötte. A termékenység élettani korlátai és a KCSC kapacitása miatt a hölgyeket 45 éves korukig fogadják. A program ideje 4 hónap.

A tapasztalataik, valamint a klienseik visszajelzései szerint, a jelentkező párok számos új, a termékenységgel és az egészségértéssel kapcsolatos új információt kapnak az ellátásuk során.

Gyermeket ígérni nem tudnak, azonban biztosak abban, hogy a segítségünket kérő pár testi-lelki egészségében megerősödve lép ki a Kórház ajtaján.

A programba kizárólag a csalad@irgalmas.hu e-mail címen lehet jelentkezni, a levél tárgyába írják azt: „Gránátalma”!

Semmelweis Egyetem
RRM szakrendelés

Rekonstruktív Reproduktív Medicina Centrum

20-37 év közötti házaspárok részére | NEAK támogatott

A Rekonstruktív Reproduktív Medicina Centrum célja, hogy segítséget nyújtson azoknak a pároknak, akik a várandósságot természetes módon, az asszisztált reprodukciós eljárások nélkül szeretnék elérni. 

Az első orvosi konzultációhoz elengedhetetlen egy erre képzett oktató felügyelete alatt végzett minimum két ciklusnyi, jól vezetett feljegyzés. (Képzett oktatók listája: cikluskovetes.hu)

A termékenységi kezeléssel kapcsolatos cél a háttérben álló okokat a legkorszerűbb diagnosztikai módszerek segítségével feltárni, kezelni, és a reproduktív egészség helyreállításával az optimális feltételeket megteremteni a spontán várandósságra illetve esetleges további várandósságokra.

A diagnózis felállításához a legmodernebb eszközöket alkalmazzák, a kivizsgálás részeként nőgyógyászati, andrológiai, endokrinológiai, hematológiai, immunológiai, pszichológiai, sebészeti okokat vizsgálnak. 

Az RRM Centrumban dolgozó orvosok NaProTechnológia, FEMM Health, NeoFertility képzését a Katolikus Szeretetszolgálat támogatta és nem vesznek részt asszisztált reprodukciós ellátásban.

(Az RRM Centrum a Semmelweis Egyetem Asszisztált Reprodukciós Centrumától (ARC) függetlenül működik.)