Lélek

Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az ÚR -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. 

Jer 29, 11

A régóta gyermekre vágyó házaspárok lelki támogatása nagyon fontos.

Keressetek szakembert, hogy tudjatok továbbmenni az úton.

A meddőségi élethelyzetben krónikus stresszt okozhat önmagában az is, hogy a gyermektelenség hosszú ideje fenn áll.

Emellett a kivizsgálások, az orvosi kezelések, a hónapról hónapra megélt sikertelenségek, a társas támogatás elégtelensége, az elszigeteltség mind hatalmas lelki terhet ró a pár tagjaira.

Anna-Joachim párkonzultáció

Párkonzultációs lehetőség a gyermekre vágyó házaspárok részére. 

Az 5 alkalmas konzultáció során a házaspárral két segítő szakember beszélget. Olyan szakmailag megalapozott és személyre szabott válaszokat keresnek, amelyek a pár számára a lehető leghatékonyabb eszközöket és megoldási stratégiákat nyújtják a nehezített gyermekvállalás időszakában.

Apor Vilmos Katolikus Főiskola | Budapest, Pesterzsébeti Campus

ingyenes 

Semmelweis Egyetem, ARC

A Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Asszisztált Reprodukciós Centrumában (ARC) lehetőség van szakpszichológus és kórházlelkész segítségét igénybe venni a pácienseknek. A szolgáltatásért nem kell fizetni.

Semmelweis Egyetem ARC | 1082 Budapest, Üllői út 78/B

NEAK támogatott

Irgalmasrendi Kórház, KCSC

Meddőségi kivizsgálási program részeként a Keresztény Családi Centrumban (KCSC) lehetőség van egy 10 alkalmas párterápiára is pszichológus vezetésével.

Budai Irgalmasrendi Kórház Keresztény Családi Centrum | 1027 Budapest, Frankel Leó út 31.

NEAK támogatott

Antropos Központ

A család- és párterápia célja az elakadások hátterében álló működészavar megismerése, új alternatívák kipróbálása, az erőforrások mozgósítása mellyel a mindennapi optimálisabb működés felé való elmozdulás segíthető elő.

A párterápia során az Érzelmekre fókuszáló párterápia modelljével dolgoznak, mely abban segíti a párt, hogy megértsék a kapcsolatukban megjelenő viselkedések és egymás felé irányuló reakcióik érzelmi hátterét, ezzel segítve őket konfliktusaik hatékonyabb kezelésében.

Antropos Mentálhigiénés Módszertani Központ | Budapest, IX. kerület

költségtérítéses

Oázis Központ

Ha szívesen beszélgetnél, ha kérdéseid vannak önmagadról, kapcsolataidról, életedről, hitedről, ha szeretnéd, hogy meghallgassanak.

A lelkigondozói beszélgetés térítésmentes, anonim módon és bejelentkezés nélkül igénybe vehető a hét öt napján, nemzeti és világnézeti hovatartozástól függetlenül.

Ha időpontot egyeztetnél: oazis@jezsuita.hu

Oázis Központ | Budapest, VIII. kerület, Mária u. 25.

Szent II. János Pál Intézet, Debrecen

Meddőségi gondokkal küzdő párok lelki tanácsadása.

Az Intézet munkatársai várják párokat, hogy a személyes beszélgetések során enyhüljön a gyermektelenség bánata okozta fájdalmuk.

A Szent II. János Pál Intézet munkatársai a lélek gyógyításában mind a természetes, mind a természetfölötti segítséget biztosítják a témában jártas lelki gondozó vagy pap személyében, akik személyes beszélgetések formájában vezetnek a gyógyulás útján. 

Könyvek

Szívesen olvasnál a témában? Ajánlok könyveket.

Úgy érzed, hogy már mindent megpróbáltál?