Közösség

Ahol ugyanis ketten vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagyok közöttük.

Mt 18,20

Keresztény közösségek, lelkigyakorlatok, ahová tudtok csatlakozni.

Szent Filoména imacsoport

A Szent Filoména imacsoport célja, hogy a régóta gyermekáldásra váró nők együtt imádkozzanak, hogy kérésük meghallgatásra találjon az Úrnál. Olyan szentségi házasságban élő feleségek jelentkezését várjuk, akik szeretnének egy befogadó, támogató női közösségben kéthetente együtt imádkozni a gyermekáldásért, és megosztani egymással a küzdelmeiket, örömeiket ezen az úton. A csoporthoz tartozás nem szünteti meg a gyermekáldásra régóta várók fájdalmát, de reményt ad, növeli a hitüket, és azt üzeni, hogy nincsenek egyedül. 

Az imacsoportot én vezetem.
Ha szeretnél hasonló imacsoportot létrehozni a lakóhelyeden vagy a közösségedben, keress meg, szívesen segítek az indulásban.

Jezsuita Jézus Szíve Templom |  kéthetente szerda esténként 

ingyenes 

Gyermekre vágyók imaestjei

Az Országúti Ferences Plébánia és a Családok Jézusban Közösség imaestet szervez olyan házaspárok számára, akik régóta vágynak gyermekáldásra.

Találkozás hasonló helyzetben lévő párokkal, közös ima, beszélgetések, szentségimádás.

Jelentkezni a szervezés érdekében a gyermekrevagyva@gmail.com email-címen lehet. (Június, július és augusztusban az alkalmak szünetelnek, az imaestek várhatóan ősztől folytatódnak.)

Országúti Ferences Plébánia |  minden hónap első hétfője 18.30-20.30

ingyenes

Anna–Joachim hétvégék

Az Anna–Joachim-program az Apor Vilmos Katolikus Főiskola különleges tréning-sorozata, amely a gyermekáldásra váró/vágyó pároknak nyújt átfogó, intenzív pszichológiai és mentálhigiénés segítséget. 

A program komplexitása révén hatékonyan szolgálja a lelki dinamika újraszerveződését, a helyes önismeret kialakítását, a házasság stabilizációját a stresszes időszakban. 

Apor Vilmos Katolikus Főiskola (Pesterzsébeti Campus) | 3 hétvége

ingyenes   

Bibliai alapú stresszkezelő csoport

A „Biblia alapú stresszkezelés” módszere a kiegyensúlyozott lelkiállapot, a mentális stabilitás elérése és fenntartása, valamint a nehezített fogamzás nyomán fellépő stresszel szembeni megküzdés folyamata során a meglévő erőforrások tudatosításán túl, a vallásosság és az istenhit mint külső, objektív erőforrás jelenlétének felismerését tűzte ki célul.
Az alkalmak során ige köré gyűlve a nehezített fogamzásban érintettek átgondolják az aktuális élethelyzetüket, lehetőséget nyújtva a közösségben megélt imádság gyakorlására. Cél, hogy sorstársi közösségben Isten elé vigyék az aktuális élethelyzetet és Tőle várják a testi-lelki megújulást.

A csoportot vezeti: Dr. Lakatos Enikő, református kórházlelkész, mentális
egészségtudományok doktora, asszisztált eljárással fogant gyermek édesanyja.

Budai református gyülekezet | minden hónap első szombatja 10-15 óráig

ingyenes

Gyermekre vágyó párok szentmiséje

A Horváth Mihály téri Szent József templom kápolnájában tartják a gyermekre vágyó párok szentmiséjét minden hónapban.
Imádkozzunk együtt leendő szülők, orvosok, és cikluskövetés oktatók!

Budapest VIII., Horváth Mihály tér 7. | minden hónap 4. kedd, 17:00

Gyermekre vágyók lelkigyakorlata

Lelkigyakorlat Csépányi Gábor atya vezetésével

Azon gyermekre vágyó házaspárokat hívják, akik szeretnék Istenre bízni helyzetüket: Mit, miért és hogyan tehetnek a gyermekáldásért a Kinyilatkoztatás, az Egyház tanításának fényében?  A lelkigyakorlatot tanúságtevő házaspárok, pszichológusok kísérik.

Kritériuma a részvételnek, hogy szentségi házasságban éljenek a párok. Illetve a lelkigyakorlat tematikája miatt olyan párok jelentkezzenek, akiknek még nincs gyermekük. 

Mátraverebély-Szentkút (általában) |  1 hétvége

költségtérítéses 

„Ne félj, nem ítéllek el!” – lelkigyakorlat magzatvesztőknek

Lelkigyakorlat vezetői: Kovács Ferenc diakónus és Kovácsné Treer Mária mentálhigiénés lelkigondozó

A program küldetése segíteni mindazok lelki terhén, akik spontán veszítették el kisbabájukat, valamint akik a körülmények hatására rosszul döntöttek: abortuszban érintett anyák, apák, a közreműködő nagyszülők, családtagok, egészségügyi munkatársak. 

A hétvégi programon megtapasztalhatja Isten végtelen kegyelmét, lelke vigasztalásra lel, tanúságtételt hallhat a gyógyulásról, új családtagok érkezéséről.

változó helyszín | 1 hétvége

„AJTÓ” önsegítő csoport

A meddőséggel küzdő házaspárok sorstársakkal együttműködve hoztak létre támogató közösséget.
A pécsi „AJTÓ” önsegítő csoport jelenleg nem működik, de terveik között szerepel egy csoport indítása a jövőben (talán ősztől).

Itt érdeklődjetek: pecsi.ajto@gmail.com

Egyéb csoportok gyermekáldásra vágyó pároknak

(nem keresztény szemlélettel)

Világi csoportok

Semmelweis Egyetem, Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
Asszisztált Reprodukciós Centrum (ARC)

A termékenységi problémával jelentkező páciensnek részt vehetnek a Magyarországon elsőként itt bevezetett, az amerikai Dr. Alice Domar által kidolgozott Mind/Body Program for Infertility termékenység-támogató programban, mely tudományos vizsgálatokkal igazoltan jelentősen javít a résztvevők érzelmi állapotán, és a teherbeesés esélyét is növelheti. Programvezető: Dr. Szigeti F. Judit klinikai szakpszichológus.

NEAK támogatott | 1082 Budapest, Üllői út 78/B

Vörös Fonal (A babád útja hozzád)

Lelki és mentálhigiénés segítő csoport a gyermekáldásért. 7 alkalmas, női sorstársi csoportprogram Varga Katalinnal és Antall Gabriellával.

költségtérítéses | 1113 Budapest, Villányi út 28/A fszt.2.

Budai Termékenységi Centrum

“Olyan központot szerettem volna létrehozni, ahol egyéni, páros vagy csoportos formában a pszichés megküzdés támogatását kapják azok, akik elakadnak a gyermekvállalás göröngyös útján, emellett független tanácsadást azzal kapcsolatban, hol találhatják meg a számukra legmegfelelőbb orvosi segítséget.” Soltész Krisztina

A Centrum többfajta csoportos segítségnyújtást kínál:

  • Támogató csoport nehezített gyermekvállalással küzdő nőknek, férfiaknak és pároknak
  • Gyász- és veszteség feldolgozó csoport
  • Pszichodráma gyermekvállalási nehézségekkel küzdő nőknek, férfiaknak és pároknak – fókuszban a termékenység

költségtérítéses | 1126 Budapest, Királyhágó utca 2.

Panoráma Poliklinika

Dr. Bodor Zsuzsa pszichiáter, pszichoterapeuta, perinatális szaktanácsadó, EMDR practitioner vezette csoportot indítanak a Panoráma Poliklinikán asszisztált reprodukciós eljárásban résztvevőknek, illetve nehezített fogantatással küzdőknek. Jelentkezni folyamatosan lehet a csoport@panoramaklinika.hu e-mail címen.

1126 Budapest Derkovits u. 10.

Két Igen Alapítvány

A Két Igen Alapítvány pár- és családterápiában jártas szakemberek segítségével dolgozott ki párkapcsolat-gazdagító műhelyeket, amelyek férfi-nő pároknak segítenek jobban elmélyíteni a kapcsolatukat és egyre örömtelibbé tenni azt.

NégyBakancs – Párkapcsolat-gazdagító túra (gyermekre vágyó pároknak témakörrel)